12 Ianuarie 2006

BVB: Indicii au crescut cu peste 2%

Bursa de Valori Bucuresti a fost dominata, ieri, de tranzactii cu actiuni ale emitentilor din sectorul petrolier, dar si de speculatii pentru titlurile Oltchim Ramnicu Valcea, societate ce se pregateste pentru privatizare. Indicii BET si BET-Compozit au atins noi maxime istorice: 7440,35 puncte (12,97%), respectiv 4366,73 puncte (11,66%).

"Ziua de ieri a fost dominata de tranzactiile cu actiuni SNP, cele mai lichide, pe fondul unei presiuni accentuate la cumparare. Pe de alta parte, cotatiile SIF au stagnat dupa cresterea din zilele anterioare, iar cele ale bancilor au avut o apreciere usoara", ne-a declarat Cristian Tudorescu, broker al SSIF Vanguard. "Cele mai cautate au fost titlurile sectorului petrolier, Petrom si Rompetrol Rafinare Constanta: daca in cazul RRC avem o depreciere usoara, o evolutie buna au avut titlurile SNP, ce s-au apreciat cu 5,56%, pretul de inchidere fiind de 0,57 lei noi/actiune", ne-a declarat Mihai Piscan, broker si director general adjunct al SSIF Intercapital Invest.

Oltchim a reintrat pe crestere, cu 7,23% pana la un pret de 0,43 lei noi/actiune, dupa ce s-a convocat din nou Adunarea Extraordinara a Actionarilor, in scopul solutionarii problemelor legate de majorarea de capital cu actiuni in favoarea statului, contestata timp de doi ani de zile de actionarii minoritari. Desi Oltchim activeaza intr-un domeniu de interes si are perspectiva de a fi privatizata, in acest moment actiunile OLT sunt in special in vizorul speculatorilor, in contextul in care investitorii pe termen lung nu au, deocamdata, o baza certa de evaluare a actiunii.



Citeste si