Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat 447,6 milioane lei in piata interbancara, prin a doua operatiune repo din aceasta saptamana, la o dobanda de 6,25%, egala cu rata dobanzii de politica monetara, scrie Mediafax.
La licitatia de miercuri au participat patru banci, iar scadenta operatiunii prin care BNR a atras titluri de stat este de o saptamana, respectiv la 9 martie.

Prima operatiune repo a fost realizata luni, cand banca centrala a imprumutat bancile cu 2,18 miliarde lei pentru o saptamana.
Anterior, licitatiilor din aceasta saptamana, BNR nu a mai realizat operatiuni repo in ultimele 12 luni.

Dealerii afirma ca surplusul de lichiditate din piata a fost absorbit in ultima perioada prin vanzarile de valuta realizate indirect de banca centrala pentru aprecierea leului, iar bancile au nevoie in prezent de fonduri pentru constituirea rezervelor minime obligatorii la BNR.

Potrivit informatiilor publicate, marti, de Banca Nationala a Romaniei, rezervele sale valutare au scazut in februarie cu 621 milioane euro, la 32,068 miliarde euro, in contextul unor intrari de aproape doua ori mai mici decat iesirile. Dealerii cred ca reducerea rezervelor bancii centrale a fost determinata de interventiile indirecte in piata interbancara, cu scopul de aprecia leul si de a tine, astfel, inflatia sub control.

In cadrul operatiunilor repo, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri