Conducerea executiva a BCR, cea mai mare banca de pe piata locala dupa valoarea activelor gestionate, va propune actionarilor sa capitalizeze profitul obtinut in 2010, la fel cum a recomandat si in anul anterior, a explicat Dominic Bruynseels, presedintele Bancii Comerciale Romane.
Grupul BCR a avut anul trecut un profit net dupa impozitare si interesele minoritare de 465 milioane de lei, in scadere cu 46,7% fata de 2009, cel mai redus castig inregistrat dupa privatizarea bancii. Totusi, grupul a raportat pierderi de 29,5 milioane de lei in trimestrul al patrulea de anul trecut.

"Din perspectiva profitului foarte mic realizat potrivit standardelor locale de contabilitate, cred ca vom recomanda retentia profitului, la fel ca anul trecut, si cred ca aceasta actiune va fi sustinuta de banca nationala", a declarat Dominic Bruynseels (foto), presedintele BCR.

Grupul BCR a obtinut anul trecut un profit operational de 2,85 miliarde de lei, in scadere cu 12,5% fata de 2009, ca urmare a reducerii venitului operational si in pofida eficientei sporite. Venitul operational net al grupului a scazut anul trecut de la 4,97 miliarde de lei la 4,52 miliarde de lei, in principal din cauza diminuarii ratelor dobanzilor.

Bruynseels a adaugat ca, in ceea ce priveste evolutia rezultatului operational al bancii, mnimul a fost atins in ultimul trimestru din 2010.

BCR este cea mai mare banca de pe piata din Romania dupa valoarea activelor, cota de piata a institutiei de credit fiind la finalul lui 2010 de 19,8%, in crestere fata de 2009 cand era de 19%. Activele bancii au crescut anul trecut cu 8,4%, la 69,92 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri