Conducerea BCR propune capitalizarea profitului din 2010

Conducerea executiva a BCR, cea mai mare banca de pe piata locala dupa valoarea activelor gestionate, va propune actionarilor sa capitalizeze profitul obtinut in 2010, la fel cum a recomandat si in anul anterior, a explicat Dominic Bruynseels, presedintele Bancii Comerciale Romane.

Grupul BCR a avut anul trecut un profit net dupa impozitare si interesele minoritare de 465 milioane de lei, in scadere cu 46,7% fata de 2009, cel mai redus castig inregistrat dupa privatizarea bancii. Totusi, grupul a raportat pierderi de 29,5 milioane de lei in trimestrul al patrulea de anul trecut.

"Din perspectiva profitului foarte mic realizat potrivit standardelor locale de contabilitate, cred ca vom recomanda retentia profitului, la fel ca anul trecut, si cred ca aceasta actiune va fi sustinuta de banca nationala", a declarat Dominic Bruynseels (foto), presedintele BCR.

Grupul BCR a obtinut anul trecut un profit operational de 2,85 miliarde de lei, in scadere cu 12,5% fata de 2009, ca urmare a reducerii venitului operational si in pofida eficientei sporite. Venitul operational net al grupului a scazut anul trecut de la 4,97 miliarde de lei la 4,52 miliarde de lei, in principal din cauza diminuarii ratelor dobanzilor.

Bruynseels a adaugat ca, in ceea ce priveste evolutia rezultatului operational al bancii, mnimul a fost atins in ultimul trimestru din 2010.

BCR este cea mai mare banca de pe piata din Romania dupa valoarea activelor, cota de piata a institutiei de credit fiind la finalul lui 2010 de 19,8%, in crestere fata de 2009 cand era de 19%. Activele bancii au crescut anul trecut cu 8,4%, la 69,92 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri