Finantele au respins ofertele de cumparare a unor obligatiuni in valoare de 600 mil. lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi toate ofertele de cumparare ale bancilor comerciale pentru obligatiuni cu scadenta la trei ani, considerand ca randamentele solicitate de acestea au fost prea ridicate, potrivit dealerilor, informeaza Mediafax.

Valoarea indicativa a operatiunii era de 600 milioane lei (142,6 mil. euro).

Potrivit dealerilor bancile au cerut randamente similare celor de pe piata, care se situau inainte de licitatie la 7,3 - 7,2%.

Bancile comerciale au subscris in total titluri de 794,6 milioane lei, iar obligatiunile erau scadente in iulie 2013.

La operatiunea organizata in luna februarie pentru astfel de titluri, Finantele au atras 775,1 milioane lei si au platit un randament de 7,11%.
Trezoreria nu a mai respins o licitatie din noiembrie 2010, cand a scos la vanzare obligatiuni la cinci ani.

Ministerul Finantelor a anuntat ca intentioneaza sa atraga in luna martie fonduri de 3,9 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 15,5% sub emisiunile din februarie, de 4,61 miliarde lei.

Urmatoarea licitatie este programata luni, 7 martie, iar Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la un an, in valoare de 600 milioane lei.

In februarie, institutia a imprumutat 4,61 miliarde de lei, sub plafonul stabilit, de 5,4 miliarde lei. De la inceputul anului, Finantele au atras prin vanzarea de titluri de stat 11,54 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Setari Cookie-uri