Intrebat daca aprecierea leului este justificata de fundamentele economice, Isarescu a raspuns ca modificari de pana la 3-4% ale cursului nu trebuie bagate in seama.

Totodata, el a aratat ca aprecierea leului cel mult mai tempereaza anticipatiile conform carora moneda nationala s-ar deprecia sau descurajeaza persoanele care "tendentios" vorbeau despre depreciere ca justificare pentru cresterea preturilor.

"Altminteri, modificari de 1-2% ale cursului nu ar trebui sa se vada imediat in preturi. Cred ca preturile din Romania vor ajunge sa aiba o mult mai mare independenta fata de evolutiile din exterior", a spus Isarescu.

Citeste si:

Leul s-a apreciat in acest an cu 1,3% in raport cu euro. Cursul de referinta anuntat de BNR, de 4,2016 lei/euro, a reprezentat cel mai redus nivel de la inceputul lunii iunie a anului trecut.

Isarescu a primit vineri ordinul national al Legiunii de Onoare, in numele presedintelui Frantei, pentru "Rolul in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pentru locul ocupat astazi in guvernanta economica europeana si pentru toate meritele personale".