Ministerul Finantelor Publice a imprumutat luni 600 milioane de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 6,92% pe an, in crestere fata de nivelul precedent, de 6,88%.
Subscrierile din partea bancilor comerciale s-au ridicat la 1,22 miliarde de lei, iar randamentul maxim a fost de 6,98%, potrivit Mediafax.

Unii dealeri se asteptau ca Trezoreria sa se imprumute la un randament in crestere usoara fata de cel platit la licitatia precedenta, in conditiile in care pe piata secundara titlurile similare se cumparara la aproximativ 7%.

La cea mai recenta operatiune organizata in luna februarie pentru astfel de titluri, Finantele au atras 959 milioane lei si au platit un randament de 6,88%.

Ministerul Finantelor a anuntat ca intentioneaza sa atraga in luna martie fonduri de 3,9 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 15,5% sub emisiunile din februarie, de 4,61 miliarde lei.

Urmatoarea licitatie este programata pentru 14 martie, iar Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la sase luni, in valoare de un miliard de lei.

In februarie, institutia a imprumutat 4,61 miliarde de lei, sub plafonul stabilit, de 5,4 miliarde lei. De la inceputul anului, Finantele au atras prin vanzarea de titluri de stat 12,14 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri