Subscrierile din partea bancilor comerciale s-au ridicat la 1,22 miliarde de lei, iar randamentul maxim a fost de 6,98%, potrivit Mediafax.

Unii dealeri se asteptau ca Trezoreria sa se imprumute la un randament in crestere usoara fata de cel platit la licitatia precedenta, in conditiile in care pe piata secundara titlurile similare se cumparara la aproximativ 7%.

La cea mai recenta operatiune organizata in luna februarie pentru astfel de titluri, Finantele au atras 959 milioane lei si au platit un randament de 6,88%.

Citeste si:

Ministerul Finantelor a anuntat ca intentioneaza sa atraga in luna martie fonduri de 3,9 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 15,5% sub emisiunile din februarie, de 4,61 miliarde lei.

Urmatoarea licitatie este programata pentru 14 martie, iar Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la sase luni, in valoare de un miliard de lei.

In februarie, institutia a imprumutat 4,61 miliarde de lei, sub plafonul stabilit, de 5,4 miliarde lei. De la inceputul anului, Finantele au atras prin vanzarea de titluri de stat 12,14 miliarde de lei.