Garanti Bank tinteste profit de 5 mil. euro in 2011

Turcii de la Garanti Bank, unul dintre jucatorii de talie medie din sistemul bancar, au in plan sa devina profitabili in acest an, estimarea fiind ca banca va obtine un profit de 5 milioane de euro in 2011, a explicat Murat Atay, directorul general al grupului Garanti din Romania.

La sfarsitul anului 2010, nivelul activelor totale ale Garanti Bank a inregistrat o crestere de peste 70% fata de 2009, depasind valoarea de 1,4 miliarde de euro. Turcii de la Garanti Bank au in plan pentru acest an sa treaca pe profit.

“Vrem sa obtinem un profit mai mare de 5 milioane de euro in acest an la nivelul bancii”, a declarat Murat Atay, mentionand ca estimarea se bazeaza pe calculele realizate conform standardelor international de contabilitate (IFRS).

Portofoliul de credite al Garanti Bank s-a majorat cu 45% in 2010, urcand pana la valoarea de 786 de milioane de euro. Depozitele atrase de banca s-au dublat anul trecut, ajungand la 560 de milioane de euro.

Numarul de clienti al Garanti Bank s-a marit cu 40% in 2010, in prezent depasind 200.000 de clienti.

“Suntem incantati sa raportam o crestere semnificativa a Garanti Bank pe piata locala in 2010, chiar si intr-o perioada de recesiune. Vom continua sa investim in dezvoltarea operatiunilor din Romania, si in acelasi timp, ne mentinem planul initial de a devein profitabili in acest an si de a ne plasa in primele 10 banci ca nivel al activelor in viitorul apropiat”, a explicat Murat Atay.

El a mentionat ca banca mai urmareste in 2011 si cresterea creditelor cu 30%, dezvoltarea nivelului activelor cu 20% si majorarea depozitelor cu 25%. De asemenea, Garanti urmareste in 2011 si o majorare cu 50% a portofoliului de carduri de credit.

Garanti Bank are in prezent o retea nationala de 74 de unitati, cu 25 de agentii mai mult decat la finalul anului 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri