Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a elaborat, la finele anului trecut, Codul Bursei, care include setul de regulamente ce vor sta la baza autorizarii ca operator de piata, documentul fiind depus la CNVM pentru avizare, a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de Mediafax. "Este un cod al operatiunilor bursiere, o alta forma a regulamentelor aferente pietei de capital care exista in prezent. Codul cuprinde mai multe titluri, pe diferite tipuri de operatiuni, cum ar fi cele de tranzactionare, de inscriere si de mentinere la cota Bursei, de supraveghere, si altele", a adaugat oficialul BVB. La sfarsitul anului 2005 s-a finalizat fuziunea BVB cu Bursa Electronica Rasdaq.

Actionarii celor doua piete au aprobat, la 30 noiembrie, proiectul de fuziune potrivit caruia BVB va absorbi Rasdaq, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si-a dat avizul la jumatatea lunii decembrie.
Din noua arhitectura a societatii Bursa de Valori Bucuresti, ca operator de piata, va face parte piata reglementata si un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), destinat societatilor care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala. Ambele piete vor fi structurate pe doua segmente, respectiv cash (actiuni si obligatiuni) si derivative (futures si optiuni). Structura emitentilor listati la Bursa de Valori va fi reglementata printr-o instructiune a CNVM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
ING: "Bancherii romani sunt world class, cu nimic sub cei din Londra"
Setari Cookie-uri