Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a elaborat, la finele anului trecut, Codul Bursei, care include setul de regulamente ce vor sta la baza autorizarii ca operator de piata, documentul fiind depus la CNVM pentru avizare, a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de Mediafax. "Este un cod al operatiunilor bursiere, o alta forma a regulamentelor aferente pietei de capital care exista in prezent. Codul cuprinde mai multe titluri, pe diferite tipuri de operatiuni, cum ar fi cele de tranzactionare, de inscriere si de mentinere la cota Bursei, de supraveghere, si altele", a adaugat oficialul BVB. La sfarsitul anului 2005 s-a finalizat fuziunea BVB cu Bursa Electronica Rasdaq.


Actionarii celor doua piete au aprobat, la 30 noiembrie, proiectul de fuziune potrivit caruia BVB va absorbi Rasdaq, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si-a dat avizul la jumatatea lunii decembrie.
Din noua arhitectura a societatii Bursa de Valori Bucuresti, ca operator de piata, va face parte piata reglementata si un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), destinat societatilor care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala. Ambele piete vor fi structurate pe doua segmente, respectiv cash (actiuni si obligatiuni) si derivative (futures si optiuni). Structura emitentilor listati la Bursa de Valori va fi reglementata printr-o instructiune a CNVM.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri