Raiffeisen Bank si Junior Achievement au lansat in liceele din 34 de orare „ABCdarul Bacar”, un manual de educatie financiara pe care il vor consulta peste 1.000 de elevi de liceu in cadrul unor cursuri de educatie financiara sustinute de voluntari ai bancii.

Prima lectie de educatie financiara a fost despre planificarea bugetului personal si a fost predata chiar de Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania. La aceasta lectie au participat 25 de elevi de liceu din Bucuresti.

Programul ABCdar bancar lansat de cele doua organizatii este structurat in 5 lectii si isi propune sa le ofere elevilor exemple concrete despre ce inseamna echilibrul intre a cheltui si a economisi, despre venituri si cheltuieli, economii si investitii, dar si despre carduri, credite sau asigurari.

Citeste si:

„Elevii vor afla, de exemplu, ca pentru cheltuieli neprevazute trebuie sa rezervi cel putin 10% din venitul lunar, cheltuielile regulate trebuie suplimentate cu o rezerva de 10 - 20%, iar economiile ar trebui sa reprezinte minimum 5 - 10% din valoarea venitului lunar”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de cele doua institutii.

Recent, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si Junior Achievement Romania au lansatun alt program de educatie financiara dedicat elevilor de gimnaziu si liceu.

In cadrul programului de educatie financiara, denumit „Asigura-ti succesul!”, vor participa un numar de 6.000 de elevi din 117 localitati aflate in 37 de judete ale tarii.