Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 14% fata de nivelul din 2009, la 1,1 miliarde euro, in functie de valoarea bunurilor finantate, reiese din datele prezentate de secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania, Adriana Ahciarliu.
In 2009, piata leasingului a coborat cu 73%, la 1,3 miliarde de euro, conform datelor ALB anuntate in martie 2010.

"Segmentul auto, care detine cea mai mare pondere in totalul finantarilor, a coborat in 2010 cu 12% in privinta finantarilor", a spus Ahciarliu, prezenta la un eveniment de specialitate, potrivit Mediafax.

Finantarile pe segmentul auto au depasit 800 milioane de euro in 2009 si au coborat cu 12%, la putin peste 700 milioane de euro la finele anului trecut, reiese din datele ALB.

In acest context, ponderea finantarilor auto in totalul pietei de leasing a urcat cu doua puncte procentuale, la 64%. In 2007 si 2008, cand vanzarile auto erau pe plus, ponderea leasingului auto s-a situat la 68%, respectiv 70%.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, ALB reprezinta 91% din piata de leasing financiar si 63% din totalul pietei creditului de consum IFN din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri