Analistii Raiffeisen si ING considera putin probabil ca inflatia sa se incadreze in acest an in tinta BNR, de 3% plus/minus un punct procentual, dupa ce rata cresterii preturilor de consum a depasit in februarie estimarile analistilor.
Raiffeisen considera ca tinta de inflatie a BNR pentru acest an este foarte optimista si anticipeaza ca indicatorul va depasi chiar si estimarea bancii, de 4,5%, se arata intr-o nota transmisa de banca, scrie Mediafax.

Totodata, ING noteaza, intr-o analiza, ca sansele ca inflatia sa se incadreze in tinta BNR au scazut dramatic.

Rata inflatiei din februarie, de 0,77% fata de ianuarie, a fost mai ridicata decat nivelul mediu de 0,5% anticipat de analistii financiari, acelasi cu cel asteptat de Raiffeisen.

Rata anuala a inflatiei din februarie, de 7,6%, a intrecut estimarile pietei, de 7,3%, dar si nivelul anticipat de ING, de 7,2%.

In acest context, Raiffeisen anticipeaza ca dobanzile din urmatoarea perioada vor fi mai ridicate decat asteptarile anterioare. Banca estima ca BNR va reduce dobanda de politica monetara de la 6,25% la 5,75% in a doua jumatate a acestui an, insa considera acum ca probabilitatea acestei evolutii este aproape zero.

Astfel, Raiffeisen vede dobanda la nivelul actual pana la sfarsitul anului, principala prioritate a BNR fiind mentinerea inflatiei sub control.

Analistii ambelor banci considera ca leul s-ar putea aprecia in urmatoarea perioada.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri