Aviva: Evaluam optiunile pentru diviziile din Romania, Cehia si Ungaria

Grupul britanic Aviva evalueaza in prezent optiunile pentru operatiunile din Romania, Cehia si Ungaria, insa orice speculatie este prematura, potrivit unei note interne semnata de Igal Mayer, CEO Aviva Europe.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii Aviva Europe au spus ca in luna noiembrie a anului trecut a fost publicata o evaluare strategica de business care arata importanta a sapte piete in care grupul britanic se va concentra in continuare. “Datorita marimii lor, operatiunile din Cehia, Romania si Ungaria nu sunt printre aceste sapte piete", ne-a declarat Geraldine Kennedy, Communications Business Partner in cadrul Aviva Europe.

Potrivit oficialului Aviva, grupul va continua sa ia decizii de business in aceste trei state, luand in vedere cele mai bune interese ale clientilor, partenerilor si angajatilor. “Orice speculatie cu privire la vreo actiune ori decizie este prematura".

Grupul Aviva este prezent in 30 de tari. “In cadrul strategiei noastre, am spus ca ne vom concentra si vom investi in 12 piete cheie. Partea pozitiva este ca vom investi in aceste 12 tari. Aceasta va insemna dezaccentuarea operatiunilor din alte piete, iar in urmatoarele 12 luni lucrurile vor deveni clare”, a spus recent Andrew Moss (foto), director executiv al grupului Aviva, potrivit presei internationale.

Aviva este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a doua companii: Aviva Asigurari de Viata si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat.

In urma cu trei ani, Andrew Moss afirma la Londra ca operatiunile grupului Aviva din intreaga lume sunt impartite in trei mari categorii: prima este cea mai matura, fiind reprezentata de pietele din America de Nord si Marea Britanie, din a doua categorie fac parte tari precum Spania si Franta, in timp ce Asia Pacific si Europa Centrala si de Sud-Est reprezinta zonele “fierbinti” care vor genera cele mai mari profituri in cadrul grupului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri