Vass: ANAF a primit 80.000 de informari despre conturile romanilor de la autoritatile fiscale elvetiene

ANAF a primit de la autoritatile fiscale elvetiene 80 de mii de informari cu privire la venituri realizate si conturile persoanelor fizice romane, scrie consilierul primului ministru Andreea Paul Vass, pe blogul sau.

„Verificarile sunt in plin proces de derulare, iar daca ele nu sunt declarate fiscal si in Romania, vor plati cu varf si indesat”, explica Vass.

Veniturile bugetare in PIB sunt la cel mai ridicat nivel din 2000 incoace, ajungand la 33%, fiind devansati chiar si primii cinci cand se aplica cota progresiva.

„ Lupta impotriva coruptiei, a evaziunii fiscale, a muncii la negru si impotriva competitiei neloiale e aducatoare de bani. Actiunile concertate impotriva actelor impotriva legii aduc si mai multi bani la buget si ridica presiunea de pe umerii cetatenilor obisnuiti”, sustine Andreea Paul Vass.

Legat de ancheta vamilor si ANAF, consilierul premierului subliniaza ca nu considera corecte doua chestiuni: generalizarile fortale si incercarea de minimalizare a semnificatiei actiunii intreprinse.

„Mai intai de toate, nu toti lucratorii din vama si de la ANAF sunt corupti. Multi sunt cei care si-au facut si isi fac treba foarte bine. In al doilea rand, e foarte important ca se ancheteaza, ca se iau masuri, ca exista vointa politica pentru lupta impotriva coruptiei, indiferent de apartenenta vinovatilor”.

Citeste mai multe pe blogul Andreei Paul Vass.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri