De asemenea, banca precizeaza ca sumele suplimentare obtinute prin imprumutul de refinantare pot fi folosite pentru acoperirea eventualelor costuri aditionale aferente creditului, cum ar fi taxele notariale sau pentru nevoi personale.

“Eliminarea acestei limite de creditare vine sa satisfaca nevoile actuale ale clientilor nostri, oferindu-le posibilitatea unor finantari suplimentare”, a declarat Lakis Couninis, directorul executiv de retail din cadrul Bancii Romanesti.

Suma totala ce poate fi imprumutata de la Banca Romaneasca prin creditul de consum cu garantii destinat refinantarii este de pana la 70% din valoarea garantiilor imobiliare.

Oferta bancii de refinantare este disponibila in lei si euro, la o dobanda formata din indicele Robor + 4,5% sau indicele Euribor + 6,5%. Perioada maxima de acordare a creditului este de 25 de ani, suma minima fiind de 10.001 euro sau 35.001 lei, iar cea maxima de 80.000 de euro sau 336.000 RON. Reprezentantii insitutiei sustin ca la un credit de 10.000 de euro pe o perioada de 25 de ani, rata lunara de plata este de 75 de euro.