BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, estimeaza ca va obtine in acest an un profit "stabil sau in usoara crestere", potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2011 al bancii. BRD a obtinut in 2010 un profit net consolidat in suma de 533 milioane de lei.
BRD mizeaza in 2011 pe un profit similar cu cel obtinut in 2010 si estimeaza ca va inregistra o crestere de aproximativ 5% la nivelul venitului net bancar si la nivelul cheltuielilor operationale.

In 2010, venitul net bancar obtinut de BRD a crescut cu doar 2,3%, la 3,68 miliarde lei, in timp ce cheltuielile operationale ale bancii s-au redus cu 5,8%, coborand la 1,44 miliarde de lei.

Profitul net consolidat al BRD a fost de 533 milioane de lei in 2010, in scadere cu 31,2% fata de anul precedent. Conducerea BRD - Groupe Societe Generale estimeaza pentru 2011 un profit "stabil sau in usoara crestere". De asemenea, reprezentantii BRD considera ca nivelul costului net al riscului se va mentine "stabil sau in usoara scadere" in acest an, dupa ce in 2010 a urcat cu 40,9%, pana la 1,6 miliarde de lei.

Banca estimeaza ca portofoliul de credite va inregistra in acest an o crestere de cel mult 5%, dupa o scaderea de 1,8% inregistrata anul trecut. Cresterea activitatii de creditare o sa fie doar pe partea de imprumuturi acordate companiilor, rata de crestere estimata fiind intre 5% si 10%, in timp ce portofoliul de credite de retail se va mentine stabil, conform datelor prezentate de banca in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2011.

In ceea ce priveste depozitele atrase de la populatie si companii, BRD estimeaza o crestere de 5-10%.

BRD a luat in calcul pentru 2011 o crestere economica de 1,5% din PIB o rata anuala a inflatiei de 5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri