Platinum Asigurari-Reasigurari, fosta Clal Asigurari, a asigurat cladirile si continutul acestora din cadrul grupului hotelier Rina Hotels pentru o suma de peste 10 milioane euro printr-o polita de tip horeca.
"In alegerea asiguratorului, a fost important sa avem incluse in pachet, pe langa asigurarea cladirilor, a utilajelor si echipamentelor, mobilierului etc. si asigurarea de raspundere civila fata de terti decurgand atat din activitatea hoteliera, cat si din restaurant sau catering", a declarat Ana Maria Ciosa, general manager al Rina Hotels, intr-un comunicat al companiei.

Ea a explicat ca polita incheiata acopera si bunurile care apartin clientilor, stocurile - pe parcursul anului inclusv varfurile sezoniere, asigurarea creantelor, precum si pierderile provenind din intreruperea afacerii. De asemenea, produsul acopera raspunderea angajatorului atat pentru angajatii cu norma intreaga cat si pentru angajatii part-time.

Lantul hotelier Rina Hotels & Resort are in componenta sa trei hoteluri: Rina Vista si Rina Tirol din statiunea montana Poiana Brasov si Rina Sinaia din statiunea montana Sinaia.

Suma totala asigurata pentru Rina Vista si Rina Tirol cu Platinium Asigurari-Reasigurari este de 7,3 milioane euro, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii complexului hotelier. Valoarea totala estimata a sumei asigurate pentru intreg complexul hotelier depaseste 10 milioane de euro.

"Pentru industria hoteliera probabil cel mai important factor de risc este cel care tine de activitatile de alimetatie publica-restaurant. raspunderea hotelului activeaza in primul rand fata clientii sai versus alte abordari in care tertii asigurati sunt persoanele din afara hotelului/restaurantului", a declarata Anca Babaneata (foto), deputy CEO & insurance vice president Platinum Asigurari-Reasigurari, in cadrul comunicatului de presa.

Produsul Platinum Horeca reprezinta un produs dedicat hotelurilor si pensiunilor care acopera pe langa asigurarea de cladiri si continut, acoperiri specifice activitatii hoteliere si de restauratie, potrivit comunicatului companiei.

Spre exemplu, un hotel cu o cladire evaluata la 1 milion de euro, cu un continut de 500.000 euro si cu o valoare asigurata a pierderilor din intreruperea afacerilor de 500.000 euro, clientul plateste, dupa aplicarea tuturor reducerilor, pentru Platinum Horeca o prima de asigurare de aproximativ 2.396 euro.

Pentru o pensiune evaluata la 300.000 euro cladirea si continut de 200.000 euro, clientul plateste, dupa aplicarea tuturor reducerilor, o prima de asigurare de aproximativ 859 euro.

Prima de asigurare este aferenta unei perioade de asigurare de 12 luni de zile si este in valoare aproximativa, putand varia usor in functie de detaliile obiectivului asigurat.

Platinum Asigurari ofera pentru o perioada de pana la doua luni din an aleasa de client, acoperire aditionala pentru 25% crestere a stocurilor tale asigurate prin pachetul complet Platinum Horeca pentru Hoteluri si Pensiuni.

Platinum Asigurari-Reasigurari este o companie de asigurari generale care promoveaza produse pe toate liniile de asigurari, mai putin auto, fiind concentrata preponderent pe asigurari de locuinte, asigurari de proprietati, raspunderi civile fata de terti inclusiv, D&O, raspunderi profesionale si raspunderea prestatorilor de servicii, garantii (de licitatie, buna executie, plata a avansului, etc.), dar si asigurari maritime, cargo, accidente persoane si asigurari medicale pentru calatorii in strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri