Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urmat, ieri, acelasi tipar ca saptamana anterioara, inregistrand corectiile necesare si normale, unei cresteri continue din zilele anterioare. S-au inregistrat deprecieri generale pe indicii pietei, cel mai mult avand äde suferitô BET-FI, barometrul SIF-urilor, care a pierdut 1,78%, valoarea de la inchidere fiind de 52.938,61 puncte
äSedinta dominata de corectii la Bursa, majoritatea emitentilor suferind deprecieri, insa volumul redus al tranzactiilor ne determina sa credem ca nu vom asista la corectii majore in perioada urmatoare, dintre blue-chips-uri mai afectate au fost titlurile Petrom, care se si apreciasera destul de mult in ultima saptamana, sigurul blue-chip care a incheiat sedinta pe plus fiind Rompetrol Rafinare Constanta, acest titlu avand, de regula, o evolutie atipicaô, ne-a declarat, ieri, Mihai Piscan, director general adjunct al SSIF Intercapital Invest.

Dupa cresterea de la inceputul saptamanii de 15%, titlurile Petrom au pierdut, ieri, 2,54%, pretul de inchidere fiind de 0,5750 lei noi/actiune. äIn continuare, Petrom este cel mai cautat emitent de la BVB, pentru aceasta actiune schimbandu-se 16,6 milioane actiuni, valoarea tranzactionata fiind de 9,7 milioane lei noiô, ne-a declarat Mihai Piscan. Tranzactiile de ieri au pierdut 23% in valoare, atingand un minim de 63,955 milioane lei noi, comparativ cu zielele anterioare.

Noua emitenti au reusit sa depaseasca bariera de 1 million dolari, respectiv Petrom, SIF Transilvania, Banca Transilvania, SIF Moldova, SIF Oltenia, Oil Terminal, SIF Banat-Crisana, Rompetrol Rafinare Constanta si BRD-Groupe Societe Generale. In segmentul BVB rezervat tranzactiilor de peste 2 miliarde dolari (piata deal) s-au parafat, ieri, patru tranzactii, din care trei pentru 1,645 milioane din titlurile SIF Banat-Crisana si una pe 1 milion din actiunile operatorului portuar Socep Constanta, pentru care vineri s-a raportat la BVB vanzarea de catre East Capital Asset Management AB a unui pachet de 2 milioane de actiuni SCP. Valoarea totala din piata deal a fost ieri de 4,7 milioane lei noi.

Preturile actiunilor celor cinci SIF au scazut, ieri, cu procente cuprinse intre 1,24% la SIF Transilvania pana la 2,22% pentru SIF Banat Crisana. äPretul de inchidere pentru cele doua SIF-uri este de 2,3800 lei noi/actiune, respectiv 2,6400 lei noi/actiune, SIF Transilvania este si äcel mai cautat SIFô pentru ca valoarea tranzactiilor facute pe aceste actiuni sunt de circa 8,18 milioane lei noi, iar volumul tranzactionat - de 3,4 milioane actiuniô, ne-a declarat brokerul SSIF Intercapital Invest. Pentru saptamana viitoare, brokerii nu exclud posibile continuari ale corectiilor pietei, insa in masura in care vor fi scaderi mai insemnate.

äTotusi, piata a incheiat o a doua saptamana de exceptie, vedeta fiind Petrom, printre putinele blue-chip-uri care nu au avut cresteri insemnate fiind SIF-urileô, ne-a mai spus Mihai Piscan.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri