Investitorii straini nu sunt interesati de cat castiga angajatii din Romania, ci de cat costa fiecare angajat. Romania are, in continuare, o problema la nivelul fiscalitatii aplicate salariilor angajatilor, sustine Jan Glas, managing partner in cadrul TPA Horwath Romania.
„Romania are, in mod clar, un dezavantaj fata de celelalte state din regiune in ceea ce priveste taxarea fortei de munca. Un investitor nu se uita la cat castiga un angajat, ci la costa un angajat, in Romania acest cost este ridicat”, a declarat, pentru wall-street.ro, Jan Glas (foto), seful diviziei de pe plan local a companiei de consultanta fiscala si financiara TPA Horwath.

El a explicat ca un investitor are, pentru fiecare 100 de euro platiti unui salariat, un cost total de aproximativ 170 – 175 de euro.

Pe de alta parte, Jan Glas sustine ca noul Cod al Muncii reprezinta un pas inainte spre un mediu de afaceri mai competitiv si mai flexibil. „Noul Cod al Muncii le ofera angajatorilor mai multa flexibilitate, iar asta se traduce si in mai mult business”, afirma Glas.

Seful TPA Horwath a mentionat ca unul dintre elementele fiscale pozitive din economia romaneasca ramane cota unica, de 16%, iar modificarea acesteia nu este necesara. „Nu vom atrage mai multi investitori daca avem o cota de 13% in loc de 16%”, a precizat Jan Glas.

Compania specializata in consultanta fiscala si taze estimeaza pentru 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 3,3 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2010, cand TPA Horwath Romania a realizat afaceri de 2,9 milioane de euro.

Glas sustine ca este optimist in ceea ce priveste evolutia economiei si ca in ultimele 5-6 luni a observat o relansare a investitiilor in productie si exporturi. Investitiile straine directe au totalizat in ianuarie 240 de milioane de euro, comparativ cu valoarea de 31 de milioane de euro din prima luna a anului trecut, reprezentand in principal credite intra-grup.

TPA Horwath Romania are in prezent in portofoliu peste 300 de clienti, companii locale si internationale active preponderent in sectoare precum construuctii, energie, imobiliare, industrie, productie si distributie.

Pe plan international, TPA Horwath are sediul central la Viena si se afla in top 10 organizatii de consultanta in taxe si audit financiar din lume. Compania a intrat pe piata din Romania in anul 1998.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri