Credit Europe Bank estimeaza ca va obtine la finalul acestui an un profit inainte de impozitare de 5,4 milioane de euro, dupa ce in 2010 a inregistrat un castig de 3,65 milioane de euro. Banca mizeaza in 2011 si pe o usoara crestere a portofoliului de credite si de depozite.
Profitul obtinut de Credit Europe Bank in 2010 s-a situat la 3,65 milioane de euro, potrivit standardelor internationale de contabilitate, iar pentru acest an banca estimeaza o majorare a castigului cu aroximativ 50%, pana la 5,4 milioane de euro.

Banca avea active in valoare de 1,18 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, in usoara scadere fata de septembrie 2010, iar pentru finalul anului 2011 estimeaza ca se vor plasa la 1,17 miliarde de euro. Soldul creditelor acordate de Credit Europe a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu circa 4,5%, pana la 812 milioane de euro, iar reprezentantii bancii prognozeaza ca soldul imprumuturilor va avansa usor in acest an, pana la 820 milioane euro.

Depozitele atrase de Credit Europe Bank erau in suma de 522 milioane de euro la finalul anului trecut, iar banca estimeaza pentru 2011 o crestere de aproape 10%, pana la 572 de milioane de lei.

"Estimam ca activele se vor mentine stabile in 2011, situandu-se la 1,17 miliarde euro la finele acestui an. Noile imprumuturi acordate vor creste cu aproape 20%, pentru a putea inlocui creditele ajunse la maturitate, astfel incat soldul sa ramana aproape constant", a declarat Omer Tetik, presedintele Credit Europe Bank. El a precizat ca banca se va concentra in acest an pe asigurarea unei profitabilitati sustenabile, pe promovarea canalelor alternative de distributie, lansarea de noi produse si intermedierea atragerii de fonduri europene.

Omer Tetik a adaugat ca, daca strategia bancii se va dovedi corecta, Credit Europe Bank va intra in topul primelor 10 banci din Romania in aproximativ 2-3 ani. Acest lucru ar presupune, in conditiile clasamentului actual, ca activele Credit Europe sa devina de trei ori mai mari, in conditiile in care banca aflata in prezent pe locul 10 are active de circa 3,3 miliarde de euro.

Credit Europe Bank Romania avea la finele anului trecut peste 400.000 de clienti, o retea formata din 84 de sucursale si 1.394 de angajati. Banca are un portofoliu de 325.000 de carduri CardAvantaj, 9.350 de terminale pentru plata cu cardul instalate la comercianti si o retea formata din 168 de bancomate.

Omer Tetik a precizat ca numarul de carduri nu a inregistrat un avans semnificativ in 2010, dar numarul de carduri active din portofoliu a crescut cu 10%. Seful CEB estimeaza ca in 2011 portofoliul bancii va creste pana la circa 355.000 - 360.000 de carduri de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri