La Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu in 2005, cea mai tranzactionata actiune a fost Rompetrol Rafinare Constanta, semn ca drumurile lui Patriciu la Parchet au adus bani frumosi speculatorilor.
äIn 2005 s-au perfectat 707.738 de contracte futures. Cele mai cautate actiuni au fost titlurile DERRC cu un total de aproape 19.000 de tranzactii insumind 152.657 de contracte, adica aproximativ opt contracte pe tranzac-tie si peste 21% din totalul tranzactionarilorô, spune presedintele bursei, Teodor Ancuta, in revista äI&Pô. DERRC a fost tranzactionata in 214 zile ľ peste 86% din totalul zilelor de tranzactionare - si a atins maximumul in preferintele investitorilor in octombrie cu 45.519 contracte. Volumul in euro realizat pentru ele a depasit 41 de milioane. In comparatie cu 2004, numarul contractelor de la BMFMS a inregistrat o crestere spectaculoasa de pina la zece ori, ritmul de dezvoltare permitind pietei derivatelor sa se contureze ca o alternativa viabila fata de piata spot, dar si pentru toti aceia care doresc sa-si diversifice modalitatile de investire a banilor.

Unii au incercat sa profite

Ultima chemare a omului de afaceri Dinu Patriciu la Parchet din acest an l-a facut pe un speculator sa vinda 1.000 de contracte futures la BMFMS (echivalentul a 10 milioane de actiuni). Cineva a dorit sa profite si in acest an si a vindut. Numai ca a doua zi pretul actiunii RRC si-a revenit in piata, semn ca te mai poti si insela. äPretul actiunilor RRC a avut oscilatii mari in 2005 si investitorii au dorit sa-si protejeze investitia prin contractele futures de la Sibiu. Iar unii au facut chiar bani frumosiô, mai spune Teodor Ancuta. Domnia Sa considera ca o explicatie a acestor cresteri de contracte futures pe RRC o reprezinta si faptul ca acesta are 10.000 de actiuni, fata de 1.000 de actiuni cit au pe celelalte companii.


Profituri consistente


äElementul esential este faptul ca investitorii pe piata de capital si-au manifestat interesul fata de alternativa pe care le-a oferit-o piata derivatelor prin posibilitatea de a realiza profituri consistente cu investitii minime, in paralel cu protejarea investitiilor de portofoliu deja existenteô, mai afirma Ancuta. Pe locul doi in clasamentul anual intilnim SIF 2 Moldova. Pentru aceasta s-au contabilizat 134.288 de contracte din 22.417 tranzactii, generind 19% din volumul total.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri