Bursa de Valori Bucuresti, alaturi de Fundatia pentru Integrare Europeana äSigmaô si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a lansat in anul 2004 in scoli jocul-concurs äInvestô. Acesta este menit sa ii invete pe concurenti sa realizeze tranzactii cu valori mobiliare.

La Inceputul jocului äInvestô, fiecare concurent primeste o fisa cu simbolurile unor societati inscrise la Bursa si cite o rubrica pentru plasamente in euro, dolari si lei.

Concurentul dispune de un portofoliu virtual de 3.000 RON, cu cite 100 RON investiti in fiecare simbol, luind ca referinta cursurile de inchidere stabilite de BVB, respectiv BNR, valabile la o anumita data. Participantii completeaza pe fisa de concurs optiunile de vinzareľcumparare pentru o anumita data, de asemenea stabilita, situata la aproximativ o luna de la data considerarii portofoliului initial. Se calculeaza capitalul final la o luna de la data tranzactionarii, in conditii de cotatii, comisioane, dobinzi, impozite si dividende reale. Apoi, o comisie formata din reprezentanti ai Bursei de Valori Bucuresti si ai MEC desemneaza cistigatorii äInvestô, in baza celui mai valoros portofoliu. Pentru editia din acest an, concurentii vor primi materialele de concurs pe data de 7 aprilie, odata cu cele pentru Concursul European de Matematica Aplicata äCangurulô.

Vor avea la dispozitie o saptamina pentru a se informa si pentru a completa foile de raspuns, realizind tranzactii pentru 14 aprilie 2006. Foile de raspuns completate vor fi expediate, de catre centrele de concurs, pe adresa Fundatiei äSigmaô, unde vor fi procesate, iar evaluarea capitalului final se va face la aproximativ o luna de la data tranzactiei. Cistigatorii äInvestô vor fi desemnati acei concurenti care obtin cel mai valoros portofoliu.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri