Valoarea primelor brute subscrise (PBS) de Aviva Romania a inregistrat in 2010 o scadere de 12% comparativ cu anul anterior, a anuntat compania.
“2010 a fost un an in care ne-am concentrat pe reorganizarea activitatii in jurul eficientei si a calitatii serviciilor oferite clientilor. Compania a mobilizat resurse importante pentru imbunatatirea cadrului operational, aliniat cu standardele grupului”, a afirmat Mihai Popescu (foto), director general Aviva Grup Romania.

Potrivit datelor publicate de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Aviva Romania a inregistrat un volum al PBS in valoare de 88,6 milioane de lei anul trecut, comparativ cu rezultatul de 101,9 milioane de lei realizat in 2009.

Compania mentioneaza ca scaderea afacerilor a venit ca urmare a scaderii segmentului de bancassurance si reducerii disponibilitatii populatiei de a se angaja in planuri financiare pe termen lung in aceasta perioada dificila.

„In schimb, rascumpararile au cunoscut un trend descrescator in a doua parte a anului, ca efect direct al imbunatatirii calitatii serviciilor oferite clientilor si datorita unei pregatiri mai bune a consultantilor nostri in ceea ce priveste promovarea serviciilor”, se arata in comunicat.

Compania a platit daune de peste doua milioane euro, in crestere cu 56% fata de anul anterior, crestere justificata de indeplinirea obligatiilor asumate pentru acoperirea riscului de pierdere a locului de munca, in contextul deteriorarii ratei somajului.

In ceea ce priveste fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), numarul participantilor la fondul Pensia Viva a crescut cu 7%, apropiindu-se de 400.000, iar fondurile in administrare au crescut cu 80% pana la nivelul de 284,8 milioane lei. Pe parcursul anului trecut s-a mentinut tendinta de reducere a numarului de conturi goale, insa a crescut usor incidenta platilor neregulate ca urmare a nefavorabilitatii contextului economic.

Aviva Grup Romania include doua companii: Aviva Asigurari de Viata si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Aviva si-a inceput activitatea de asigurari de viata in Romania in 2000, avand in prezent un portofoliu de peste 50 000 de clienti (excluzand asigurarile credit life) si fonduri in administrare de 27 milioane de lire sterline. In 2007 Aviva a infiintat o companie de pensii care se ocupa de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva si care in prezent are un portofoliu de peste 385 000 de clienti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri