Valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat de BRD este de aproximativ 40.000 de euro, iar plafonul de garantare alocat bancii in aceasta faza a programului este de 32 milioane de euro. In conditiile in care valoarea medie a unui credit este de 40.000 de euro, iar numarul de dosare de credit este de circa 700, rezulta, conform unor calcule realizate de wall-street.ro, ca BRD a utilizat aproximativ 28 de milioane de euro din plafonul de garantii de 32 de milioane de euro.

„Avem o evidenta exacta a tuturor cererilor de finantare aflate in unitati si vom cunoaste exact momentul in care ne vom apropia de epuizarea plafonului care ne-a fost alocat”, a declarat Adrian Jantea (foto), directorul de promovare si distributie pentru persoane fizice din cadrul BRD. Reprezentantii bancii au precizat ca, potrivit prognozelor pe care le au in clipa de fata, se pare ca plafonul va fi epuizat pana la sfarsitul lunii martie.

BRD a realizat, in premiera pentru sistemul bancar, o intalnire online, pe profilul de Facebook al bancii, cu cei interesati de accesarea unui credit prin programul Prima Casa. La intrebarile venite din partea utilizatorilor Facebook a raspuns un grup de consilieri coordonati de Adrian Jantea.

Adrian Jantea a participat, in 2010, si la un Live-Text organizat de Wall-Street.ro pe tema programului Prima Casa.

Citeste si:

Dobanzile oferite de BRD la creditele Prima Casa sunt calculate in functie de indicele Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja de 2,25 puncte procentuale pentru duratele cuprinse intre 10 si 20 de ani sau de 2,5 puncte procentuale pentru creditele acordate pe o perioada intre 20 si 30 de ani.

„Prin solicitarile numeroase venite din partea clientelei, programul Prima Casa se dovedeste a fi unul foarte util in perioada actuala. BRD a reusit sa fie flexibila si prompta, construind impreuna cu celelalte institutii implicate un traseu rapid pentru dosarele clientilor, si speram ca acest program sa continue in viitor”, a adaugat Jantea.

Reprezentantii BRD au precizat ca cele mai multe credite pentru Prima Casa au fost acordate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Constanta si Cluj.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.