El a explicat ca inainte de demararea campaniei de informare si educatie financiara, denumita „Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie <<tanara>>", proportia celor care optau atent un fond de pensii private obligatorii era mai mare, undeva la 85-90%.

„Vrem sa imbunatatim procesul de aderare continua in sistemul pensiilor administrate privat. Persoanele care au intrat recent in sistem sunt tineri sub 35 de ani si vrem sa aleaga in cunostinta de cauza”, a spus Mircea Oancea (foto), la un seminar pe pensii private, desfasurat in cadrul campaniei de informare publica.

Evenimentul CSSPP a fost organizat in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, pe data de 16 martie 2011, si a vizat informarea si educarea studentilor asupra importantei economisirii si participarii la sistemul de pensii private.

Citeste si:

„Obisnuinta de a trai de pe o zi pe alta, fara a planifica pe termen lung, este o realitate culturala a poporului roman. Informatiile de care dispunem ne arata insa ca acest lucru trebuie sa se schimbe, chiar foarte repede, pentru ca in deceniile viitoare nu va mai fi posibil sa traim asa, decat daca ne asumam riscul unui trai la limita saraciei”, a afirmat Marian Preda, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, in cadrul aceluiasi eveniment.

El a explicat, de asemenea, studentilor prezenti la eveniment ca, din punct de vedere financiar, cele mai importante riscuri sunt pierderea capacitatii de munca prin invaliditate, somajul si inadecvarea resurselor materiale la pensionare, intr-un moment in care capacitatea de munca este redusa.