Jucatorii de talie mica din sistemul bancar, cu cote de piata de sub 1% dupa valoarea activelor, au inceput sa lanseze oferte de credite de refinantare inca de la inceputul anului, in incercarea de a concura cu bancile mari. Printre jucatorii mai mari din sistemul bancar ce au lansat oferte de refinantare de la inceputul anului se numara: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Banca Romaneasca.

Campania de refinantare lansata de BRD se desfasoara pana pe data de 14 mai 2011 si ofera clientilor posibilitatea de a-si refinanta sau consolida creditele contractate la una sau mai multe banci, indiferent de moneda.

Pentru creditele de nevoi personale in lei, dobanda de refinantare perceputa de BRD este fixa, de 7%, iar la creditele de nevoi personale in euro, marja fixa adaugata la Euribor la 3 luni este intre 6 si 7,5 puncte procentuale, in functie de durata creditului. La refinantarea creditelor de nevoi personale cu ipoteca in euro, dobanzile se calculeaza in functie de indicele Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja de 3,5 sau 4 puncte procentuale, in functie de durata aleasa. Pentru refinantarea creditelor imobiliare/ipotecare, marja fixa adaugata la Euribor este de 3 sau 3,5 puncte procentuale, in functie de durata creditului si valoarea avansului.

„Continuam, prin lansarea acestei oferte, sa oferim posibilitati tot mai variate de finantare la dobanzi atractive, urmarindu-ne in acelasi timp strategia de a deveni prima optiune pentru clientii care isi doresc un credit, oricare ar fi tipul acestuia”, a spus Philippe Lelarge (foto), directorul executiv al departamentului de strategie si marketing al BRD-Groupe Société Générale.

Citeste si:

Campania BRD de refinantare vine dupa ce banca a decis in martie sa reduca dobanzile la creditele pentru populatie cu pana la trei puncte procentuale.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. Banca are peste 2,5 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati.

Citeste si articolul: Iti dai toti banii la banca? Afla cum poti sa te refinantezi