Omniasig, companie membra a Vienna Insurance Group, a subscris anul trecut prime brute in valoare de 916,12 milioane de lei si reprezinta o scadere de 17% comparativ cu anul 2009.
„Aceasta scadere este in aceeasi tendinta cu cea a intregii piete a asigurarilor din Romania si se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar”, se arata in comunicatul companiei.

Astfel, pe baza rezultatelor preliminarii, valoarea primelor brute subscrise in 2010 a fost, conform standardelor IFRS, de 916,12 milioane lei, o valoare care reprezinta o scadere de 17% fata de anul 2009. Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat au avut-o asigurarile auto, de aproximativ 75%, asigurarile auto.

Valoarea totala a despagubirilor platite in 2010 a fost, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, de 683,1 milioane lei, o suma foarte apropiata de cea a primelor brute subscrise.

Ramura asigurarilor Casco a scazut conform tendintelor inregistrate in toata piata, inregistrand o valoare de 431,90 milioane lei, cu 32% mai putin decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania s-a mentinut aproape la nivelul anului precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 252,70 milioane lei, cu 7,10% mai putin ca in 2009. Valoarea daunelor platite pe acest segmente a fost de 453,36 milioane lei pe Casco si 186 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 11,33% si o valoare a primelor brute subscrise de 159,57 milioane lei.

Segmentul asigurarilor de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) au crescut, de asemenea, cu 62,76% fata de 2009, cumuland o valoare a primelor brute subscrise de 8,22 milioane lei. Asigurarile de mijloace de transport aeriene au sporit cu 4,96% fata de 2009, avand o valoare a primelor brute subscrise de 5 milioane lei.

In acelasi timp, asigurarile de bunuri in tranzit au inregistrat o crestere cu 20,17% fata de anul anterior, avand o valoare a primelor brute subscrise de 10,61 milioane lei, iar asigurarile agricole - in crestere cu 46,72%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 7,5 milioane lei. Nu in ultimul rand, asigurarile de raspundere civila generala au crescut cu 20,49% la o valoare a primelor brute subscrise de 20,83 milioane lei.

Profitul brut inregistrat in 2010 de Omniasig a fost de 21,82 milioane lei, conform standardelor IFRS. Obtinerea acestui profit se datoreaza in principal politicii atente de eficientizare si control al costurilor si de optimizare a activitatii companiei.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania incepand cu anul 1995, iar din 2005 compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri