Omniasig, companie membra a Vienna Insurance Group, a subscris anul trecut prime brute in valoare de 916,12 milioane de lei si reprezinta o scadere de 17% comparativ cu anul 2009.
„Aceasta scadere este in aceeasi tendinta cu cea a intregii piete a asigurarilor din Romania si se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar”, se arata in comunicatul companiei.

Astfel, pe baza rezultatelor preliminarii, valoarea primelor brute subscrise in 2010 a fost, conform standardelor IFRS, de 916,12 milioane lei, o valoare care reprezinta o scadere de 17% fata de anul 2009. Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat au avut-o asigurarile auto, de aproximativ 75%, asigurarile auto.

Valoarea totala a despagubirilor platite in 2010 a fost, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, de 683,1 milioane lei, o suma foarte apropiata de cea a primelor brute subscrise.

Ramura asigurarilor Casco a scazut conform tendintelor inregistrate in toata piata, inregistrand o valoare de 431,90 milioane lei, cu 32% mai putin decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania s-a mentinut aproape la nivelul anului precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 252,70 milioane lei, cu 7,10% mai putin ca in 2009. Valoarea daunelor platite pe acest segmente a fost de 453,36 milioane lei pe Casco si 186 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 11,33% si o valoare a primelor brute subscrise de 159,57 milioane lei.

Segmentul asigurarilor de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) au crescut, de asemenea, cu 62,76% fata de 2009, cumuland o valoare a primelor brute subscrise de 8,22 milioane lei. Asigurarile de mijloace de transport aeriene au sporit cu 4,96% fata de 2009, avand o valoare a primelor brute subscrise de 5 milioane lei.

In acelasi timp, asigurarile de bunuri in tranzit au inregistrat o crestere cu 20,17% fata de anul anterior, avand o valoare a primelor brute subscrise de 10,61 milioane lei, iar asigurarile agricole - in crestere cu 46,72%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 7,5 milioane lei. Nu in ultimul rand, asigurarile de raspundere civila generala au crescut cu 20,49% la o valoare a primelor brute subscrise de 20,83 milioane lei.

Profitul brut inregistrat in 2010 de Omniasig a fost de 21,82 milioane lei, conform standardelor IFRS. Obtinerea acestui profit se datoreaza in principal politicii atente de eficientizare si control al costurilor si de optimizare a activitatii companiei.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania incepand cu anul 1995, iar din 2005 compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri