Eurobank Mutual Funds Management Romania, societatea de administrare a investitiilor a bancii elene Eurobank, va lansa pe piata doua fonduri mutuale. Eurobank este actionarul majoritar al Bancpost. Administratorul a primit deja avizul CNVM pentru cele doua fonduri. Unitatile de fond emise de cele doua fonduri, Bancpost Active Balanced si Bancpost Plus, vor fi distribuite prin reteaua Bancpost. "Este vorba despre un fond monetar si un fond diversificat", a declarat Dan Stister, directorul Eurobank Mutual Funds Management.

El nu a oferit insa alte informatii in legatura cu cele doua fonduri. Fata de administratorii privati, bancile beneficiaza de avantajul unor retele de distributie bine dezvoltate, care le permit sa intre mai usor in contact cu investitorii. In plus, apartenenta la niste grupuri financiare puternice reprezinta un atu important pentru societatile de administrare a investitiilor ale bancilor. Banca Transilvania a reusit ca in doar doua luni de la lansarea primelor doua fonduri sa-si majoreze cota de piata de la 3,3% pina la 6,3%.

La inceputul lui 2002 nici o banca nu era prezenta pe piata, valoarea activelor fiind de doar 11 milioane de euro, dar intrarea bancilor pe piata fondurilor mutuale a favorizat cresterea si dezvoltarea acestei piete. La sfarsitul lui 2005, piata fondurilor mutuale a atins aproape 90 de milioane de euro, societatile de administrare a investitiilor ale bancilor controland peste 60% din valoarea totala a activelor. Bancpost este al cincilea grup bancar care isi face intrarea pe piata fondurilor mutuale. Pe aceasta piata mai sunt prezente BCR, BRD - Groupe Socit Gnrale, HVB Bank si Banca Transilvania. In plus, Raiffeisen Bank si Finansbank si-au anuntat, la randul lor, intentia de a lansa fonduri mutuale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BRD digitalizeaza complet procesul de accesare a fondurilor mutuale
Setari Cookie-uri