Depozitele companiilor si populatiei au scazut cu 1,1% in februarie, la 172,3 miliarde de lei, dupa reduceri mai accentuate ale plasamentelor in lei ale firmelor, insa fata de aceeasi luna a anului precedent totalul depozitelor a urcat cu 4,3%, potrivit datelor BNR.
Fata de luna ianuarie, depozitele in lei ale firmelor s-au redus cu 4,2%, la 44,4 miliarde de lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depozitele firmelor au avansat cu 8,5%.

Nivelul plasamentelor efectuate de companii in valuta s-a redus atat fata de luna ianuarie, cat si fata de aceeasi luna a anului anterior.

La finele lunii februarie, depozitele in valuta ale firmelor erau de 22,7 miliarde de lei, cu 3,4% mai reduse fata de ianuarie si cu aproape 10% mai mici fata de februarie 2010.

Singura componenta care a crescut fata de luna ianuarie a fost cea a economiilor in lei realizate de populatie, care au urcat cu 1,6%, la 65,9 miliarde de lei. In schimb, depozitele in valuta s-au redus cu 0,7%, la 39,3 miliarde de lei.

Fata de luna februarie a anului trecut, plasamentele populatiei au crescut in lei cu 7,2% si cu 4,6% in valuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri