ING a decis sa inceteze operatiunile centrului regional de servicii (ING Service Center Europe, SCE) din Cluj-Napoca. Reprezentantii ING sustin ca decizia nu va avea niciun impact asupra clientilor ING sau asupra contractelor acestora, dar angajatii de la acest centru o sa fie afectati.

"Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie sa directionam toate eforturile inspre a raspunde nevoilor clientilor nostri. Acest obiectiv este cel mai bine atins la nivel local, in fiecare tara", a explicat David Knibbe, CEO ING Insurance Central and Rest of Europe (CRE).

In urma cu cativa ani ING a decis constituirea unui centru regional de servicii in Cluj-Napoca, Romania, in cadrul caruia operatiunile locale din 7 tari urmau sa fie centralizate.

Oficialii ING sustin ca, de atunci, schimbarile economice si legislative, ca implicatii ale recesiunii, au redus considerabil eficienta preconizata pe termen mediu pentru acest centru regional de servicii. In locul centralizarii operatiunilor locale, ING va dedica mai multe resurse spre a permite o mai mare flexibilitate in intampinarea nevoilor clientilor sai.

Citeste si:

"Realizam ca aceasta decizie ii afecteaza in special pe angajatii nostri din centrul de servicii din Cluj-Napoca. Suntem dedicati sa ii sprijinim in mod activ in gasirea unui nou loc de munca sau in relocarea lor", spune Knibbe.

ING avea, in septembrie 2010, o echipa de 122 de angajati la centrul de servicii din Cluj-Napoca, iar managementul companiei anunta la acel moment ca are in plan sa angajeze peste 1.000 de persoane pana in 2013.

Incetarea activitatii ING SCE nu are niciun impact asupra prezentei ING Asigurari in regiune. De asemenea, operatiunile bancare si de asigurari ale ING din Romania nu sunt afectate de decizia de a inchide centrul regional de servicii din Cluj-Napoca.