Astfel, in urma votului exprimat de catre Adunarea Generala Anuala a Asociatiei de astazi, in structura comitetului director al ALB - Asociatia Societatilor Financiare a fost votata in functia de presedinte Antoaneta Curteanu (foto), managing partener al UniCredit Leasing, in timp ce vicepresedinte a ramas seful Cetelem Romania, Gilles Zeitoun.

In luna mai a anului trecut, Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) Romania il numise in functia de presedinte pe Bas Hoekstra, managing director la ING Lease.

Piata romaneasca de leasing ar putea creste in acest an cu pana la 10%, raportat la volumul finantarilor acordate comparativ cu 2010, estimeaza Antoaneta Curteanu, directorul general al societatii UniCredit Leasing, liderul pietei de profil.

Citeste si:

In anul 2010, membrii ALB au finantat active in valoare totala de 1.024 milioane euro (91%), iar companiile neafiliate in valoare de 97 milioane euro (9%), astfel incat totalul contractelor semnate in aceasta perioada (dupa valoarea activelor finantate) de catre membrii ALB si companiile neafiliate insumeaza 1.121 milioane euro.

ALB este membra in Comitetul Director al Federatiei Europene a Asociatiilor de Leasing - Leaseurope, coordoneaza secretariatul general al grupului pentru Europa Centrala si de Sud-Est a Federatiei Europene si este membra a Federatiei Europene a Creditului de Consum - Eurofinas.