Pentru detinatorii de credite a venit in sfarsit si vremea vestilor bune. Bancile se intrec in oferte de refinantare. De la promisiunea unei rate mai mici pana la estimari ale sumelor taiate, cum poti descoperi unde se ascund cele mai avantajoase oferte?
Ce ai de castigat prin refinantare?

Primul lucru de mentionat este scaderea valorii dobanzilor in ultimii ani, care duce la scaderea costurilor creditelor. Apoi, in cazul in care platesti mai multe credite, un avantaj demn de mentionat este economia de timp, bani si energie oferita de gestionarea unei singure rate.
La final e mult mai simplu sa platesti o singura rata, la o singura banca! In plus, in cazul in care iti doresti, in anumite cazuri poti obtine o suma suplimentara de bani.

La ce trebuie sa fii atent

Primul pas in alegerea variantei potrivite de refinantare incepe cu o analiza a tuturor ofertelor de pe piata.

Iata cateva din intrebarile esentiale la care va trebui sa gasesti un raspuns clar: care este valoarea comisionului de rambursare anticipata, care sunt comisioanele de acordare ale noului credit, cat economisesti, in cat timp se va face schimbarea bancii si care sunt costurile acestei schimbari.

In prezent, unele banci au relaxat conditiile de acordare a creditelor. Spre exemplu, UniCredit Tiriac Bank a lansat deja o oferta de refinantare valabila pana la 30 aprilie, al carei principal avantaj este faptul ca nu are comision de credit.

Daca una dintre oferte ti se pare potrivita, inainte de a porni procesul de obtinere a creditului, poti verifica orientativ noua valoare a ratei tale folosind calculatoarele de refinantare puse la dispozitie de banci.

Dupa ce ai trecut prin toate aceste etape preliminare, e momentul potrivit sa contactezi un consilier al bancii cu care ai decis ca vrei sa lucrezi.