NBG a obtinut un profit inainte de provizioane de 59 milioane de euro, in scadere cu 7% fata de anul precedent.

Cheltuielile operationale s-au redus cu 1%, la 70 milioane euro. Veniturile din comisioane si alte surse au urcat cu 65%, de la 16 milioane euro la 27 milioane euro. In cazul veniturilor din dobanzi a avut loc o scadere de 14%, la 102 milioane euro.

Portofoliul de credite pe segmentul de retail era la sfarsitul anului trecut de 1,03 miliarde de euro, in crestere cu 2% fata de trimestrul al treilea si cu 8% fata de 2009.

In cazul creditelor corporatiste, NBG avea in decembrie un portofoliu de 1,08 miliarde de euro, in stagnare fata de trimestrul al treilea si cu 4% mai mic fata de sfarsitul anului precedent.

Citeste si:

Portofoliul total de imprumuturi a ajuns la 2,11 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 1% fata de trimestrul al treilea si anul anterior. Ponderea imprumuturilor neperformante a ajuns la sfarsitul trimestrului patru la 7%, in crestere de la 6,2% in trimestrul al treilea si 3,5% in 2009. Portofoliul depozitelor s-a redus cu 7%, respectiv cu 17% fata de intervalele mentionate, la 879 milioane de euro.

NBG a cumparat in 2003 pachetul majoritar la Banca Romaneasca si detine in prezent 89,07% din capitalul social al bancii. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 10,21%.

Grupul mai detine in Romania companiile NBG Leasing IFN si Eteba si controleaza indirect firma de asigurari Garanta. NBG desfasoara operatiuni si in Bulgaria, Serbia, Cipru, Egipt si Turcia.

Grupul elen a obtinut anul trecut un profit net de 406 milioane de euro, dupa deducerea unor costuri exceptionale, legate de taxe, de 79 milioane de euro.