Banca Transilvania (BT) propune majorarea capitalului cu 296,7 milioane de lei, la 1,77 miliarde de lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net existente in sold la finele anului trecut si din castigul realizat in 2010, informeaza Mediafax.

Consiliul de Administratie al BT a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru data de 28 aprilie si propune ca majorarea capitalului sa se realizeze prin emisiunea a 295,7 milioane de noi actiuni, cu valoare nominala de un leu/actiune.

Majorarea capitalului social se va realiza prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net al anilor precedenti existente in sold la finele anului trecut, in suma de 206,96 milioane de lei, si a celor realizate din castigul net realizat in 2010, in valoare de 88,76 milioane de lei.

Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru anul trecut un profit net de 97,85 milioane de lei, in crestere cu 58% fata de 2009.

Actionarii bancii vor mai supune aprobarii si rascumpararea a maxim 14 milioane de actiuni TLV (0,95% din capitalul social), la un pret egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 2 lei/actiune, pentru o perioada de maxim 18 luni de la publicarea deciziei AGEA in Monitorul Oficial. Aceasta operatiune reprezinta implementarea unui program de fidelizare a salariatilor pe o perioada de cel putin trei ani.

CA al BT a convocat pentru 28 aprilie si Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru aprobarea situatiilor financiare anuale intocmite pentru anul trecut, a bugetului de venituri si cheltuieli si a programului de investitii pentru 2011, pentru fixarea remuneratiei administratorilor pentru acest an si descarcarea de gestiune a administratorilor pentru exercitiul 2010, dar si pentru ratificarea deciziei privind prelungirea pentru doi ani a contractului pentru auditarea situatiilor financiare cu KPMG Audit.

Data de inregistrare a actionarilor asupra carora au efect deciziile AGA este 20 mai 2011.

Actiunile TLV au incheiat sedinta bursiera de joi la un pret de 1,4890 lei/actiune, in crestere cu 0,47% fata de pretul de miercuri. La aceasta cotatie, banca avea o capitalizare de 2,2 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum explica britanicii de la FTSE promovarea istorica a Romaniei