Patria Credit a obtinut un nou imprumut de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), in valoare de 7 milioane de euro, pentru a sustine creditarea microintreprinderilor din zonele rurale ale Romaniei.
EFSE va furniza o parte din imprumut in moneda locala, Patria Credit urmand sa utilizeze banii pentru finantarea in lei pe termen mediu a mai mult de 1.700 de microintreprinderi.

“Aceasta investitie este in concordanta cu strategia EFSE de a acorda sprijin institutiilor bine administrate care au un angajament de a ajuta microintreprinderile”, a declarat Klaus Glaubitt, presedintele Consiliului de Administratie al EFSE.

Investitia va permite accesul la credite pentru mai mult de 1.700 de microintreprinderi si intreprinderi mici din zonele rurale din Romania.

„Imprumutul primit de Patria Credit de la EFSE va permite companiei noastre sa-si continue planurile strategice de finantare a acelor clienti care au acces limitat la servicii financiare, din punct de vedere geografic si financiar. Apreciem rolul EFSE in incurajarea si sprijinirea microintreprinderilor si producatorilor agricoli pentru a-si dezvolta si atinge potentialul. Dezvoltarea noastra din ultimele 12 luni a demonstrat ca aceste segmente de piata sunt dinamice si apeleaza din ce in ce mai mult la imprumuturi pentru a-si acoperi nevoile de finantare’’, a declarat Bogdan Merfea, directorul general al Patria Credit.

Acesta este al doilea imprumut acordat de EFSE catre Patria Credit, dupa primul credit acordat in 2006 in valoare de 2 milioane de euro.

Pana in prezent, Fondul a furnizat 100 de milioane de euro sectorului financiar din Romania pentru creditarea intreprinderilor mici si foarte mici. In plus, pentru a ajuta la extinderea creditarii microintreprinderilor si intreprinderilor mici, EFSE a acordat aproximativ 0,5 milioane de euro sub forma de asistenta tehnica pentru institutiile romanesti partenere.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are drept scop sustinerea dezvoltarii economice si a prosperitatii in Europa de Sud-Est si regiunea Caucazului. EFSE ofera instrumente de finantare pe termen lung institutiilor financiare locale, care sa permita acordarea de imprumuturi de afaceri in primul rand pentru intreprinderile micro si mici, precum si imprumuturi pentru achizitie si lucrari de imbunatatiri ale locuintei pentru persoane fizice.

Patria Credit (fosta CAPA Finance) este cea mai mare institutie financiara nebancara de microfinantare, si ofera credite companiilor mici si foarte mici. La sfarsitul anului 2010, compania avea peste 10.000 clienti printr-o retea de 16 unitati in orase mari si 21 de unitati in zone rurale. Valoarea totala a activelor companiei se situa la finalul anului trecut la 40 de milioane de euro. Actionarii principali ai companiei sunt Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri