Obiectivul principal al Garanti Bank este sa se numere printre cele mai mari banci din lume. In acest scop vom lucra impreuna cu BBVA, care este prezenta in intreaga lume. Strategia de crestere si abordarea celor doua grupuri au multe elemente in comun. Am avut ocazia sa vedem acest lucru foarte clar in cursul procesului de aprobare. Aceasta investitie a BBVA, care a vazut potentialul urias al Turciei si a manifestat mult entuziasm privind desfasurarea de activitati in Turcia, subliniaza increderea in stabilitatea economica si politica a Turciei, precum si puterea Garanti Bank. Sper ca aceasta colaborare va fi benefica pentru tara noastra si ambele institutii”, a declarat Ferit F. Şahenk, presedintele Consiliului de Administratie al Garanti Bank Turcia.

In urma finalizarii achizitiei, Consiliul de Administratie al Garanti Bank Turcia va cuprinde patru reprezentanti ai BBVA, patru reprezentanti ai Grupului Doğuş si un presedinte numit de comun acord.

„Intrarea BBVA in actionariatul banii noastre mama, Garanti Turcia, va aduce o experienta valoroasa, dobandita in cele peste 30 de tari din intreaga lume in care BBVA isi desfasoara activitatea. Aceasta modificare a actionariatului va incuraja si mai mult strategia de dezvoltare a filialei locale a Garanti Bank, care isi va continua activitatea conform planurilor. In Romania vom continua sa punem accent pe crearea unui grup financiar solid si pe obtinerea de rezultate foarte bune, avand la baza cooperarea dintre banca si institutiile financiare nebancare din cadrul grupului”, a declarat Murat Atay, directoru general al Grupului Garanti.

Turcii de la Garanti Bank, unul dintre jucatorii de talie medie din sistemul bancar, au in plan sa devina profitabili in acest an, estimarea fiind ca banca va obtine un profit de 5 milioane de euro in 2011. La sfarsitul anului 2010, nivelul activelor totale ale Garanti Bank a inregistrat o crestere de peste 70% fata de 2009, depasind valoarea de 1,4 miliarde de euro.