"Cresterea s-a datorat pe de o parte extinderii numarului de clienti la 535 societati agricole finantate in 2010, fata de 361 in 2009, iar pe de alta parte cresterii nevoii de finantare a capitalului de lucru al fermelor, ca urmare a cresterii preturilor inputurilor", a declarat Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover, din care face parte compania specializata in finantarea agriculturii, informeaza Mediafax.

Agricover Credit IFN este prezenta pe piata de profil cu douǎ categorii de produse, respectiv liniile de credit pe termen scurt pentru capital de lucru si operatiuni de factoring.

Pentru acest an, Agricover Credit IFN vizeaza acordarea de credite in valoare de 246 milioane lei si un portofoliu de clienti de 700 societati agricole. Compania se adreseaza fermelor vegetale cu o suprafata mai mare de 400 de hectare, precum si fermelor zootehnice medii si mari, cu peste 100 de capete de animale.

Citeste si:

Societatea a inregistrat anul trecut un profit de 9 milioane lei, in crestere cu 118% fata de anul precedent. Profitul bugetat pentru acest an ramane la nivelul anului 2010, luand in calcul o crestere a riscului de neplata de pana la 2% din creditele acordate.

Compania este detinuta de Agricover SA, unde omul de afaceri de origine iraniana Kanani Jabbar detine 90% din capital.

Grupul Agricover este structurat pe 11 divizii si companii, iar solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrasaminte, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, credite si servicii financiare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea recoltelor.