Majorarea capitalului social va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, informeaza Mediafax.

BCR a convocat pentru data de 29 aprilie 2011 doua adunari generale extraordinare a actionarilor, una in principal pentru majorarea capitalului social si cealalta pentru modificarea valorii nominale a unei actiuni, de la 1,3 lei la 0,1 lei/actiune, si a actului constitutiv al bancii, dar si pentru cresterea numarului de titluri de la 792,46 milioane la 10,3 miliarde de unitati, .

"Intregul profit net al bancii, determinat conform Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2008, aferent exercitiului financiar 2010, nu va fi distribuit ca dividende, ci va fi incorporat in capitalul social al bancii, cu exceptia unui procent de pana la 15% din respectivul profit, care ar trebui inclus in rezultatul reportat", potrivit convocatorului AGA.

Astfel, BCR a realizat anul trecut un profit net de 65,2 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate, IFRS.

Citeste si:

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a declarat la inceputul lunii martie ca va recomanda actionarilor capitalizarea profitului obtinut in 2010 potrivit standardelor locale de contabilitate.

Grupul BCR este controlat de Erste Bank, care a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR.

In noiembrie 2009, grupul austriac a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH. Societatea din urma detine in prezent 69,4% din actiunile BCR.