Banca de origine elena Piraeus Bank continua dezvoltarea agresiva pe segmentul de retail banking, prin deschiderea a doua noi sucursale in Bucuresti, localizate in zona Aviatiei si zona Giurgiului.

Piraeus Bank Romania face parte din grupul financiar Piraeus Group, care reprezinta unul dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din Grecia. In Romania, Piraeus Bank a cunoscut o expansiune impresionanta, intr-un interval de timp relativ scurt, initial pe segmentul corporate banking, in ultimii doi ani desfasurand un plan intens de investitii si pentru dezvoltarea segmentului de retail banking. Ca locatii ale sucursalelor, se remarca in general preferinta bancii pentru zonele centrale si semi-centrale, care prezinta un potential ridicat de clienti.

Inchirierea de catre Piraeus Bank a celor doua noi locatii din zona Aviatiei, respectiv zona Giurgiului, a fost intermediata de catre consultantii departamentului de spatii comerciale din cadrul Eurisko.
Spatiul din zona Aviatiei se afla pe strada Alexandru Serbanescu, in imediata apropiere a hotelului Crystal Palace si vis--vis de Hotel Erbasu. Spatiul din Soseaua Giurgiului se afla in vecinatatea Pietei Progresul, in imediata vecinatate a noii unitati Procredit Bank.
In primul rand, din punct de vedere al locatiilor, cele doua unitati prezinta unele diferente si asemanari, spune Daniel Nistor, senior broker la Eurisko si consultant al celor doua tranzactii. Acesta continua: Soseaua Giurgiului se caracterizeaza printr-un trafic rutier si pietonal impresionant si din acest motiv a cunoscut o dezvoltare comerciala sustinuta in ultimii ani, insa veniturile financiare ale rezidentilor din aceasta zona se situeaza inca sub venitul mediu al locuitorilor capitalei.

Zona Baneasa nu se bucura de acelasi trafic pietonal intens, insa acest dezavantaj este compensat de un venit mediu al clientilor din zona mult mai ridicat decat media capitalei.

Cu toate ca diferentele intre aceste doua zone sunt evidente, diversitatea produselor bancare oferite de Piraeus Bank vor asigura succesul celor doua unitati, observa Nistor.

Spatiile inchiriate au suprafete similare, de aproximativ 180 mp, sunt situate la parterul unor blocuri si sunt spatii deschise, cu o structura pe stalpi care faciliteaza o campartimentare usoara, specific bancara. In momentul in care au fost preluate, spatiile erau la rosu, adica nu dispuneau de amenajari interioare sau exterioare, explica Nistor. Standardele de amenajare ale bancii Piraeus sunt printre cele mai ridicate de pe piata bancara din Romania; din acest motiv, investiile alocate celor doua spatii au fost de cca. 300.000 de Euro, fiecare.

Toate unitatile Piraeus Bank se caracterizeaza printr-o foarte buna vizibilitate. In acest sens, spatiul din zona Aviatiei este situat pe colt si are o vitrina impresionanta, in timp ce spatiul din Soseaua Giurgiului este situat intr-o zona cu vizibilitate maxima, dispunand in acelasi timp de o vitrina de aproximativ 20 m, arata Nistor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri