Pierderile Alpha Leasing au crescut anul trecut cu peste 60%, de la 9,68 milioane de lei la 15,6 milioane de lei, dupa ce veniturile operationale s-au injumatatit, de la 40,17 milioane de lei la 21,2 milioane de lei.
Cheltuielile operationale au scazut anul trecut de la 31,9 milioane de lei la 24,85 miloane de lei, in contextul reducerii cheltuielilor cu dobanzi de la 17 milioane de lei la 8,9 milioane de lei, potrivit raportului financiar al companiei, informeaza Mediafax.

Pierderile legate de luarea in posesie a unor bunuri acordate in leasing au urcat de la 440.212 lei la 3,9 milioane de lei.

Compania avea la sfarsitul anului trecut active in valoare de 248,8 milioane de lei, in scadere cu 39%, de la 407,8 milioane de lei in decembrie 2009.

Provizioanele pentru active financiare s-au injumatatit in intervalul analizat, de la 19,2 milioane de lei la 9,5 milioane de lei.

Totodata, Alpha Insurance Brokers - Societate de Brokeraj in Asigurare - Reasigurare a avut anul trecut un profit de 1,7 milioane de lei, de aproape trei ori mai mic comparativ cu castigul de 4,88 milioane de lei din anul anterior. Profitul net operational a inregistrat un declin similar, de la 4,9 milioane de lei la 1,8 milioane de lei, potrivit raportului financiar al Alpha Insurance Brokers.

Veniturile operationale, provenind din comisioanele incasate pentru servicii de brokeraj, au scazut de peste doua ori anul trecut, de la 5,56 milioane de lei la 2,52 milioane de lei, iar cheltuielile operationale au totalizat 687.269 lei, nivel apropiat de cel de anul trecut.

Valoarea activelor totale detinute de Alpha Insurance Brokers s-a injumatatit anul trecut, de la 10,6 milioane de lei in decembrie 2009 la 4,12 milioane de lei la sfarsitul anului 2010.

Compania de brokeraj Alpha Finance Romania, alta companie din grupul elen Alpha, a raportat un profit net de 4,6 milioane de lei pentru anul trecut, comparativ cu o pierdere de 677.947 lei in anul anterior, dupa ce veniturile din tranzactii cu titluri listate la bursa au urcat de la 33.087 lei in 2009 la 5,26 milioane de lei anul trecut.

Valoarea activelor totale detinute de Alpha Finance s-a dublat, de la 4,1 milioane de lei in decembrie 2009 la 9,95 milioane de lei la sfarsitul anului trecut.

Alpha Leasing, Alpha Finance si Alpha Insurance Brokers fac parte din grupul elen Alpha. Grupul este activ pe piata bancara din Romania prin Alpha Bank, respectiv pe cea de consultanta prin Alpha Advisory.

Profitul inainte de plata taxelor al Alpha Bank in Romania a scazut cu 3% anul trecut, de la 50,7 milioane de euro la 49,2 milioane de euro, in timp ce provizioanele au avansat cu 5,9%, de la 74,3 milioane de euro la 78,7 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri