Scaderea valorii primelor brute subscrise reflecta restructurarea portofoliului pe segmentul asigurarilor generale, se arata in raportul anual al VIG, informeaza Mediafax.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele s-au situat la 434,9 milioane de euro, fata de 519,4 milioane de euro in 2009. Pentru asigurari de viata, VIG a raportat prime de 93,2 milioane de euro, in crestere cu 6,8%.

Cheltuielile operationale pentru activitatile din Romania s-au redus de la 171,5 milioane de euro in 2009 la 152,2 milioane de euro anul trecut.

Companiile din Romania ale asiguratorului aveau, la sfarsitul anului trecut, 4.383 de angajati, in scadere de la 5.088 salariati in 2009.

Raportul mentioneaza ca VIG a vandut la mijlocul anului trecut Omniasig Life, iar in prezent grupul isi concentreaza eforturile pe sectorul asigurarilor de viata prin dezvoltarea subsidiarelor BCR Life si Asirom.

Citeste si:

"Conditiile economice dificile din Romania au influentat piata asigurarilor in 2010, unde afacerile de asigurari generale, ca si piata in general, au scazut in primele trei trimestre. Segmentul asigurarilor de viata a adus o contributie redusa la volumul primelor subscrise, insa are un potential mare de dezvoltare pe termen lung", noteaza VIG.

Grupul subliniaza ca detine o cota de 26,9% pe piata locala a asigurarilor, ceea ce-i confera prima pozitie in topul asiguratorilor.

VIG a anuntat in ianuarie, intr-un raport preliminar, ca a inregistrat anul trecut, in Romania, prime in valoare totala de 536 milioane euro. Grupul controleaza pe piata locala patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

VIG a raportat pentru 2010, la nivel de grup, o crestere de 15,1% a profitului inainte de taxe, la 507,8 milioane de euro.