Valoarea indicativa a operatiunii era de un miliard de lei, iar subscrierile au totalizat 3,43 miliarde lei.

Unii dealeri se asteptau ca cererea sa fie mai mare, dupa indiciile catre o relaxare a politicii monetare din comunicatul de presa remis de BNR dupa sedinta de politica monetara de saptamana trecuta.

La licitatia precedenta pentru titluri cu aceeasi scadenta, Trezoreria a imprumutat 1,29 miliarde de lei la un randament mediu de 6,97% pe an.
Ministerul a anuntat ca vrea sa atraga in luna aprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 24% mai mult fata de martie, cand a imprumutat 3,6 miliarde lei.

Citeste si:

Trezoreria a programat pentru trimestrul al doilea emisiuni de titluri de stat pe piata interna de 13-15 miliarde de lei, valoarea fiind apropiata de suma atrasa in primul trimestru.

Urmatoarea licitatie este programata joi, 7 aprilie, iar ministerul vrea sa vanda obligatiuni cu scadenta la trei ani, in valoare de 500 milioane lei.
Ministerul a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 16,91 miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.

BNR a decis joi reducerea ratelor la rezervele minime obligatorii in valuta de la 25% la 20% din pasivele in devize straine ale bancilor comerciale si mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric de 6,25% pe an.