Aproximativ 89% dintre romani intentioneaza sa cheltuie mai mult in acest an, in timp ce doar 14% dintre acestia planuiesc sa-si mareasca soldul economiilor, potrivit unui studiu realizat de compania Cetelem.
Studiul realizat la nivel european de Cetelem arata ca, daca cetatenii din Romania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia aleg in acest an consumul, cei din Spania, Franta, Italia, Portugalia, Belgia sau Germania sunt ceva mai rezervati, acordand o atentie mai mare economiilor.

Petrecerea timpului liber si calatoriile sunt principalele proiecte pentru europeni in 2011, urmate de echiparea sau renovarea locuintei.

"Studiul demonstreaza ca nevoia de consum, proiectele consumatorilor nu au disparut, ci doar au fost amanate de criza. Evenimentele economice din ultima perioada au determinat o reducere si chiar stopare a planurilor de achizitii in majoritatea tarilor europene, insa odata cu primele semne de revenire economica si comportamentul consumatorilor incepe sa se schimbe", a declarat Giles Zeitoun, directorul general al Cetelem IFN.

Cetelem a realizat acest studiu in decembrie 2010, pe un esantion reprezentativ de 8700 de persoane, cu varsta peste 18 ani, iar cercetarea a vizat 13 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri