Volksbank Romania, una dintre bancile care s-a confruntat cu numeroase conflicte cu clientii, a inregistrat in 2010 o pierdere de 36 milioane de euro, dupa ce in 2009 raporta un profit inainte de impozitare de 51,7 milioane de euro, potrivit rezultatelor prezentate de conducerea bancii.
Activele Volksbank Romania s-au situat la finalul anului 2010 la 4,8 miliarde de euro, in scadere fata de sfarsitul anului 2009 cand erau la nivelul de 5,2 miliarde de euro.

In sens opus, portofoliul de credite al bancii a crescut usor in 2010, pana la 3,2 miliarde de euro, dar valoarea depozitelor atrase de banca s-a redus anul trecut, coborand la 580 milioane de euro.

Volksbank a suportat in 2010 o dublare a provizioanelor, nivelul acestora urcand de la aproape 70 milioane de euro pana la peste 150 milioane de euro.

Pe de alta parte, veniturile din exploatare ale bancii au crescut in 2010 fata de 2009 cu 3 milioane de euro, ca urmare a castigurilor realizate de banca din operatiuni de trading. Castigurile Volksbank din comisioane au ramas la un nivel constant. Venitul net din dobanzi inregistrat de banca a scazut in 2010 cu 5,88%, pana la 142 milioane de euro ca urmare a scaderii Euribor si a indexului CHF Libor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri