Principala sursa care a determinat cresterea companiei este reprezentata de noua linie de business infiintata la inceputul acestui an: serviciile din sfera bancara (banking, leasing, asigurari) din cadrul departamentului de taxe. A doua sursa este tendinta de externalizare a serviciilor de contabilitate in scopul reducerii riscului.

In momentul actual Romania merge pe un trend economic ascendent si se estimeaza o crestere de 1.5 % pana la sfarsitul anului, insa mediul economic continua sa intampine provocari. Pentru a face fata avalansei de schimbari economice din aceasta perioada, companiile prefera sa investeasca in servicii calitative de consultanta care sa le ajute pe termen lung”, a declarat René Schöb (foto), partener LeitnerLeitner Romania.

Reprezentii LeitnerLeitner vad o crestere in zona de investitii care provine in special din sectorul procesarii bunurilor de inalta calitate, energie regenerabila, procesarea alimentelor si retail.

Astfel, in sectorul procesarii bunurilor de inalta calitate, compania ofera servicii de consultanta pentru o investitie in Romania de aproximativ 2 milioane de euro. Un alt sector care da semne pozitive inca de anul trecut este sectorul de energie regenerabila, in special energia eoliana si cea solara. Aceasta industrie se dezvolta rapid, LeitnerLeitner oferind servicii de consultanta fiscala (optimizare si structurare fiscala transfrontaliera, aspecte fiscale si de due diligence pentru tranzactii de M&A) unor proiecte ale caror investitii se ridica la o valoare intre 5 si 30 milioane euro.

Citeste si:

Pe piata de procesare a alimentelor, clientii LeitnerLeitner, atat companii locale cat si internationale, reiau investitiile in Romania. Compania le ofera acestora servicii de due diligence financiar, structurare financiara si contabilitate.

LeitnerLeitner Romania ofera consultanta si unor clienti in zona de retail, care au planuri de extindere. Lanturile internationale de retail urmaresc deschiderea unor noi locatii atat in capitala, cat si in afara acesteia, in urmatorii doi ani, creandu-se un impact pozitiv atat din punct de vedere al locurilor de munca create, cat si al investitiilor de tip „fit-out”.

Citeste si: Cum investesc companiile straine in Romania? Raman pe piata locala