Banca austriaca Gutmann, specializata in private banking, a atras 40 - 50 de clienti in primul an de activitate in Romania, atingand astfel tinta propusa, si vizeaza o evolutie anuala similara, a declarat miercuri, la Bucuresti, Ilinca von Derenthall, partener si membru al Comitetului de Conducere, scrie Mediafax.
"Am deschis biroul din Bucuresti in luna mai a anului trecut si pot spune ca ne-am atins cifra propusa, de 40 - 50 de clienti in primul an. Aceasta este rata de crestere pentru fiecare an pe care o tintim. Nu vrem sa avem foarte multi clienti", a afirmat Ilinca von Derenthall.

Ea nu a precizat valoarea activelor administrate de banca in Romania, motivand ca informatiile sunt confidentiale, insa a mentionat ca pentru a deveni client al bancii o persoana trebuie sa aiba o avere de minim 500.000 de euro.

Activele Bank Gutmann la nivel global sunt de 14,6 miliarde euro, potrivit Ilincai von Derenthall.

"Din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca au nevoie de consultanta pentru administrarea averii, pentru vanzarea unei firme sau pentru alte situatii. Clientii nosti sunt antreprenori care au un venit mare din afacerea lor, sau au vandut deja bussines-ul, dar sunt si avocati sau persoane care activeaza in domeniul auditului. Sunt clienti care au ajuns la o maturitate si inteleg ca au nevoie si de ajutor in administrarea averii", a mai spus ea.

Banca si-a redus in ultima perioada expunerea pe pietele financiare din Asia, anticipand ca ritmul de crestere al economiei Chinei se va tempera in viitor, potrivit lui Friedrich Strasser, partener si membru al Comitetului de Conducere.

"Avem incredere in tarile din Europa Centrala si de Est, deoarece muncitorii sunt mai bine pregatiti decat in alte regiuni, iar asta poate duce la cresterea investitiilor in aceste tari. Astfel, se va ajunge la mai multe locuri de munca, iar asta va ajuta economiile. In plus, cred ca moneda euro va rezista atat timp Germania vrea acest lucru si plateste pentru asta, desi ei nu sunt atat de multumiti", a afirmat Strasser.

Banca ofera clientilor plasamente in actiuni si fonduri diversificate de actiuni, instrumente cu dobanda fixa, fonduri diversificate pe industrii, plasamente in marfuri si metale.

Bank Gutmann a fost fondata in 1922 in Austria si are in prezent birouri in Romania, Ungaria, Rusia, Ucraina, Cehia, Slovacia si Bulgaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri