"Am deschis biroul din Bucuresti in luna mai a anului trecut si pot spune ca ne-am atins cifra propusa, de 40 - 50 de clienti in primul an. Aceasta este rata de crestere pentru fiecare an pe care o tintim. Nu vrem sa avem foarte multi clienti", a afirmat Ilinca von Derenthall.

Ea nu a precizat valoarea activelor administrate de banca in Romania, motivand ca informatiile sunt confidentiale, insa a mentionat ca pentru a deveni client al bancii o persoana trebuie sa aiba o avere de minim 500.000 de euro.

Activele Bank Gutmann la nivel global sunt de 14,6 miliarde euro, potrivit Ilincai von Derenthall.

"Din ce in ce mai multi romani isi dau seama ca au nevoie de consultanta pentru administrarea averii, pentru vanzarea unei firme sau pentru alte situatii. Clientii nosti sunt antreprenori care au un venit mare din afacerea lor, sau au vandut deja bussines-ul, dar sunt si avocati sau persoane care activeaza in domeniul auditului. Sunt clienti care au ajuns la o maturitate si inteleg ca au nevoie si de ajutor in administrarea averii", a mai spus ea.

Citeste si:

Banca si-a redus in ultima perioada expunerea pe pietele financiare din Asia, anticipand ca ritmul de crestere al economiei Chinei se va tempera in viitor, potrivit lui Friedrich Strasser, partener si membru al Comitetului de Conducere.

"Avem incredere in tarile din Europa Centrala si de Est, deoarece muncitorii sunt mai bine pregatiti decat in alte regiuni, iar asta poate duce la cresterea investitiilor in aceste tari. Astfel, se va ajunge la mai multe locuri de munca, iar asta va ajuta economiile. In plus, cred ca moneda euro va rezista atat timp Germania vrea acest lucru si plateste pentru asta, desi ei nu sunt atat de multumiti", a afirmat Strasser.

Banca ofera clientilor plasamente in actiuni si fonduri diversificate de actiuni, instrumente cu dobanda fixa, fonduri diversificate pe industrii, plasamente in marfuri si metale.

Bank Gutmann a fost fondata in 1922 in Austria si are in prezent birouri in Romania, Ungaria, Rusia, Ucraina, Cehia, Slovacia si Bulgaria.