"Si acum am decis sa ne implicam - de aceasta data in programul Prima Casa - datorita succesului de care s-au bucurat celelalte trei programe similare. Interesul clientilor pentru aceasta oferta a fost ridicat, asa cum ne asteptam, si am acordat pana acum peste 1.200 de credite Prima Casa, in valoare totala de 48 milioane de euro", a declarat directorul executiv de retail al bancii, Gabriela Nistor.

Pana in prezent creditele Prima Casa au fost acordate persoanelor cu varsta de pana in 35 de ani, casatoriti si cu venituri lunare intre 2.500 lei si 3.500 lei. Destinatia imprumuturilor acordate de Banca Transilvania a fost in proportie egala - atat pentru locuintele noi, cat si pentru cele vechi.

In cazul in care, la demararea programului Prima Casa 4, noile conditii generale vor fi mai relaxate, vor fi adoptate si de Banca Transilvania, astfel incat un numar cat mai mare de clienti sa poata beneficia de aceste credite.

Ca parte a programului Prima Casa, BT acorda finantari in lei, la dobanda de 5,68% pe an, la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o rata de 5,239%. Creditele sunt acordate pentru achizitionarea de locuinte finalizate sau in constructie, precum si pentru cele care urmeaza sa fie construite.