Cererea totala a bancilor a fost de doua ori mai mare, de 1,02 miliarde de lei. Obligatiunile ajung la maturitate in octombrie 2014.

La precedenta licitatie pentru astfel de titluri, din martie, Ministerul Finantelor a respins toate ofertele de cumparare ale bancilor comerciale, considerand ca randamentele solicitate de acestea au fost prea ridicate.

Prin operatiunea de joi a fost deschisa o noua emisiune, in timp ce titlurile scoase la vanzare in martie aveau o maturitate reziduala de doi ani si cinci luni.

La operatiunea organizata in luna februarie, Trezoreria a atras 775,1 milioane lei prin titluri cu scadenta la doi ani si sase luni si au platit un randament de 7,11%.

Citeste si:

Ministerul a anuntat ca vrea sa atraga in luna aprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 24% mai mult fata de martie, cand a imprumutat 3,6 miliarde lei.

Ministerul a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 17,41 miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.