11 Aprilie 2011

Cel mai mare asigurator sloven vrea sa intre pe piata din Romania



Zavarovalnica Triglav, cel mai mare asigurator din Slovenia, vrea sa vanda actiuni pe bursa de la Varsovia pentru a obtine capital necesar extinderii in Romania, Bulgaria si Turcia, a declarat directorul general al companiei, Matjaz Rakovec, citat de cotidianul local Dnevnik.

"Procesul a inceput deja si cautam consultanti pentru vanzarea de actiuni, iar finalizarea acestuia este asteptata pentru luna iulie", a spus Rakovec, potrivit Mediafax.

Triglav, care intentioneaza sa-si dubleze in acest an profitul la 54 de milioane de euro, s-a extins in ultimii ani in regiunea Balcanilor pentru a oferi produse pe segmentul asigurarilor si servicii financiare. Compania vizeaza acum Bulgaria, Romania si Turcia.

Planurile Triglav prevad vanzarea a 3,3 milioane de actiuni pe bursa de a Varsovia, a afirmat Rakovec.

Triglav este listata pe bursa de la Liubliana si are o capitalizare de 52,3 milioane de euro. Pretul actiunilor asiguratorului s-a mentinut joi la 1,58 euro.

Pe langa Slovenia, compania are operatiuni si in Cehia, Croatia, Bosnia Hertegovina, Muntenegru, Serbia si Macedonia.

Conducerea Triglav a anuntat si la sfarsitul anului 2007 ca ar fi interesata de extinderea operatiunilor in sudul si centrul Europei, inclusiv in Romania, Bulgaria, Albania si Ucraina.



Citeste si