Asirom, companie detinuta de grupul austriac Vienna Insurance Group, estimeaza o dublare a rezultatului brut in acest an, comparativ cu anul precedent si o recuperare a cotelor de piata in asigurari de viata si generale detinute inainte de criza.
“Piata de asigurari a fost afectata de criza financiara in ultimii ani, insa am reusit sa mentinem o afacere sustenabila printr-o eficientizare a portofoliului si un proces amplu de restructurare si de reorganizare care s-a finalizat printr-o eficientizare a retelei de vanzare.

Tinta companiei pentru 2011 este de a-si recupera cotele de piata pierdute in 2009 si 2010”, a a declarat Boris Schneider (foto), presedinte directorat Asirom.

Profitul brut inregistrat de companie la sfarsitul anului trecut a fost de 19,5 milioane de lei (aproximativ 4,6 milioane de euro).

In aceasi perioada Asirom a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 530,9 milioane de lei, in scadere comparativ cu anul 2009, de la aproximativ 646 de milioane de lei.

“Rezultatele activitatii de reorganizare din a doua parte a anului 2010, vor fi din ce in ce mai vizibile atat in 2011 cat si urmatorii ani. In strategia Asirom tintim o crestere a valorii primelor brute subscrise, dar pe de alta parte vizam si o scadere a cheltuielilor de exploatare”, a daugat Boris Schneider.

Defalcat, activitatea de asigurari de viata a cumulat venituri de 85 de milioane de lei in 2010, iar activitatea de asigurari generale 445,8 milioane de lei. Comparativ, in anul 2009 primele brute subscrise de companie pe cele doua segmente de activitate au fost de 89 de milioane de lei si respectiv 557 de milioane de lei.

Pentru anul 2011, Asirom isi propune o crestere de 21,5% a veniturilor din primele brute subscrise in toate categoriile de asigurari.

„Estimarile noastre se bazeaza pe semnalele avute din piata, care indica o imbunatatire a situatiei comparativ cu anii trecuti. De aceea estimam ca in urmatorii ani cresterea importanta va veni din asigurarile private de viata, pensii si sanatate. Aceasta este o tendinta perfect normala pentru o piata care se maturizeaza si pentru nivelul economic din Romania”, a incheiat Boris Schneider.

Veniturile obtinute din prime, nete de reasigurare, pentru asigurari generale s-au ridicat anul trecut la peste 351 milioane de lei. De asemenea, veniturile din prime, nete de reasigurare, pe domeniul asigurarilor de viata au contribuit si ele cu peste 87 milioane de lei la rezultatele inregistrate de companie in 2010.

Portofoliul curent al companiei este compus din 35 de produse de asigurare din gamele viata, accidente si sanatate si peste 60 produse de asigurare de bunuri, raspunderi si auto.

Vienna Insurance Group, din care face parte Asirom, a realizat prime subscrise (consolidate) insumand aproape 8,6 miliarde de euro in anul financiar 2010. Aceasta suma corespunde unei cresteri de 7,2% fata de anul precedent. Profitul grupului ( consolidat, inainte de taxe) a fost de 507,8 milioane de euro in aceeasi perioada de raportare, in crestere cu 15,1% comparativ cu 2009.

In Romania, grupul mai detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari si Omniasig.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri