Diosi, OTP: Creditele pe termen scurt ar trebui sa fie in LEI

Creditele pe termen scurt, in special cele de consum, ar trebuie sa fie acordate in lei, moneda in care majoritatea romanilor isi primesc veniturile, considera Laszlo Diosi, seful OTP Bank Romania. Insa, pe termen lung, creditele in euro ar trebui sa ramana accesibile.

„Sunt absolut de acord ca imprumuturile pe termen scurt, in special creditele de consum, ar trebui sa fie acordate in lei. Totusi, pentru perioade mai lungi, creditarea in euro ar trebui sa ramana accesibila”, a declarat, pentru wall-street.ro, Laszlo Diosi (foto), CEO al OTP Bank Romania.

Diosi a precizat ca imprumuturile ipotecare in euro pe termene de 15 – 20 de ani ar trebui sa fie acceptate si din perspectiva faptului ca, in viitor, si Romania va adera la zona euro.

„Restrictii mai mari ar putea afecta competitia dintre banci din cauza costului diferit al fondurilor in lei”, afirma seful subsidiarei locale a OTP.

Bancherii de pe piata locala asteapta, nu prea incantati, sa vada cum vor arata "masurile speciale" de restrictionare a creditarii in valuta pe care le pregateste Banca Nationala. Creditarea ar putea sa incetineasca semnificativ dupa o restrictionare a imprumuturilor in valuta, mai ales daca viitoare masuri vor viza si creditele ipotecare.

Citeste si: Creditul in valuta, un rau pentru economie?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri